Az erő útja – interaktív oktatási tér

A Triangulum Alapítvány szervezésében a Tanítsunk Magyarországért (TM) programot is támogatva, egyedülálló, interaktív oktatási tér nyílt Budapesten az alsó- és felsőoktatásban tanuló diákok számára. 

Célunk  hogy ez az érdekes és inspiráló kezdeményezés magával ragadja a gyerekeket, hozzásegítse őket a szakemberképzés első lépéseinek megtételében, megmutassa nekik, hogy a villamosmérnök, informatikus, gépészmérnök, designer és programozók munkájával a kreativitás és a szabadság mentén milyen izgalmas eredményeket érhetnek el. 

A Tanítsunk Magyarországért program az ITM, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött, 2018. december 5-én útjára indított komplex, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program. A mentorálásba bevont általános iskolások olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el, amelyek hosszú távon segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Emellett a program fontos célkitűzése a közösségépítés, a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése.

A kiállításon a diákok előzetes regisztrációval hétköznap délelőtt, oktatási időszak alatt 8-12 fős csoportokban vehetnek részt teljesen ingyenesen.