Hangoskönyvek

Rudolf Steiner munkás előadás-sorozatának eddig elkészült hangoskönyvei:

Az emberi test szellemtudományos megközelítésben
(Munkás I., GA347)

Szerző: Rudolf Steiner
Felolvassa: Szabó Sipos Barnabás és Viczián Ottó

Egészségről és betegségről, az érzékelés tanának szellemtudományos alapjai
(Munkás II., GA348)

Szerző: Rudolf Steiner
Felolvassa: Csernák János, Dörner György, Pathó István, Szabó Sipos Barnabás, Szokolay Ottó, Viczián Ottó

A Triangulum Alapítvány szemléletének és tevékenységeinek alapját az antropozófia adja, melyet Rudolf Steiner dolgozott ki a 20. század elején, és adta át számos előadáson keresztül a hallgatóságnak. Ennek mentén gondolkozunk, ennek mentén dolgozunk, és szeretnénk, ha minél több emberhez eljuthatna az antropozófia és Rudolf Steiner előadásai.
Az előadások között különleges helyet foglalnak el az 1922-24-es évek úgynevezett munkásoknak tartott előadásai. Ezek témájukat tekintve nem zárt előadásciklusok voltak, és nem is az antropozófiát már jól ismerő hallgatósághoz szóltak. Keletkezésük története az, hogy amikor a svájci Dornachban, az Antropozófiai Társaság székhelyének, a Goetheanumnak az építése folyt, Rudolf Steiner az ott dolgozó munkásoknak a kezdetben kötetlen beszélgetések nyomán, és az érdeklődés hatására előadásokat kezdett tartani, amelyek végül rendszeressé váltak.

A kérdések és témák spontán módon merültek fel a résztvevők igényeinek megfelelően, amit Steiner mindig szemmel tartott, és azokhoz igazodva fejtette ki az antropozófia világképét. Különösen figyelemre méltó a munkás előadások atmoszférája, az a frissesség és közvetlenség, ami belőlük árad. A nyolckötetnyi, összesen 113 előadás kitűnik abban, ahogyan hidat ver a hétköznapi élet kérdései és a már tisztán szellemi témák között, vagyis ahogyan a látható világra irányuló megismerésünket fokról fokra, és szinte észrevétlenül átvezeti a nem látható világ megismerésébe.

A Triangulum Alapítványnál úgy gondoltuk, hogy ezeket a közvetlen, könnyed előadásokat, amelyek nem az antropozófiát ismerő hallgatóságnak szóltak, kiadjuk hangoskönyvként, hogy bárki számára könnyen hozzáférhetőek legyenek, és ezáltal az emberek megismerkedhessenek az antropozófiával.

Alapítványunk a munkás előadások mind a nyolc kötetének hangoskönyv változatát szeretné kiadni. Jelenleg ezekből az első kettő érhető el, és a továbbiakat akkor tudjuk felvenni, ha rendelkezésünkre áll az ehhez szükséges összeg. Egy hangoskönyv felvételének és kiadásának teljes költsége 350.000 Ft. Ha ezeket a kiadványokat értékesnek és szellemiségében elismerésre méltónak találod, kérjük, adományoddal járulj hozzá a további kötetek elkészítéséhez.

Köszönjük!

 

További, jelenleg hangoskönyvként nem elérhető kötetek: 

 • Az ember és a föld élete (Munkás III., GA349)
  (PDF)
 • Ritmusok a kozmoszban és az emberi lényben, hogyan jutunk el a szellemi világ látásához? (Munkás IV, GA350)
  (PDF)
 • Ember és világ – A szellem működése a természetben (Munkás V,. GA351)
  (PDF)
 • A természet és az ember szellemtudományos szempontból (Munkás VI., GA352)
  (PDF)
 • Az emberiség történelme és a kultúrnépek világszemléletei (Munkás VII., GA353)
  (PDF)
 • A világ és az ember teremtése (Munkás VIII., GA354)
  (PDF)